Blog

Pilo dominantním vítězem kvalifikace

V posledních týdnech loňského roku proběhla dlouho očekávaná kvalifikace do Mercedes-Benz Virtual GP 2023. Do krátkého šampionátu o čtyřech závodech nastoupilo 25 jezdců.Se třemi vítězstvími si pro celkové první místo dojel dominantním výkonem Adam Pilo.

 

 

Kvalifikace proběhla opět s jednodušším formátem. Registrovat se mohl každý a startovní pole následně čekala čtveřice závodů s vozy Dallara F3 s neměnnými set-upy. Jelo se na okruzích Laguna Seca, Spa-Francorchamps, Oulton Park a Rudskogen Motorsenter. Již tradičně se kromě závodů bodovaly také kvalifikační jízdy rozhodující o postavení na roštu. Pro celkové prvenství si dojel Adam Pilo, a to po dominantním výkonu se třemi vítězstvími. Nejblíže mu byl další nováček Dominik Tofel, který se blýsknul parádní rychlostí a jednou výhrou. Na celkové třetí místo dosáhl po skvělých výkonech Tomáš Hora. Nejlepší desítku doplnila další známá jména. Na čtvrté příčce dokončil Aleš Danda, který o 6 bodů porazil Miroslava Svobodu. Na celkovém šestém místě kvalifikační šampionát zakončil Petr Hermoch, ačkoliv dlouho bojoval stupně vítězů. Dále skončili nováčci Daniel Krejdl a Vojtěch Kočí, za nimiž se umístil Zdeněk Kaška. Desítku uzavřel další nováček Lukáš Pavlík.

Všichni tito závodníci postoupili do draftu, kde je doplní velká jména jako Lukáš Přáda nebo Lukáš Podstata. K nim se měl přidat také vítěz Sprint Cupu Marek Studnička, ale ten se nakonec rozhodl této možnosti z časových důvodů nevyužít. Pokračovat nebude ani David Přáda, vynechat draft se rozhodl také Levente Redecky, ačkoliv se kvalifikoval. Mezi další postupující patří David Urbančík, David Koudelka, Denis Urban, František Kaštovský, Petr Nezhyba, Michal Dráber, Victor Di Marco a Petr Kovařík. Šanci postoupit dostal také Matěj Janšta, ale i on se rozhodl z časových důvodů do draftu nejít.

 

ZPĚT