Blog

Tomáš Enge SIM Racing se etabluje ve virtuální formuli 1

Nečekaný úspěch Jana Haladeje v sérii F1 Esports Challengers vzbudil zájem o tým Tomáš Enge SIM Racing. Ten se nyní rozrůstá o další členy.

Výkony mladého českého simracera zaujaly esportovou komunitu královny motorsportu, přestože postup Janu Haladejovi těsně unikl. Byť do kvalifikačního šampionátu nastupoval v roli outsidera, prokázal několika skvělými výsledky včetně dvou umístění na stupních vítězů svůj talent a schopnost rychle se učit. „Honza udělal mimořádný dojem a v konkurenci mnohem zkušenějších soupeřů se rozhodně neztratil. Svým úspěchem, který nikdo nečekal, otevřel nové obzory nejen pro sebe, ale i pro náš tým. Jsme hrdí na to, že během krátké doby naší existence se etablujeme v nejvyšších patrech světového simracingu,“ říká Tomáš Enge, majitel předního českého esportového týmu Tomáš Enge SIM Racing.

Barvy týmu budou nově reprezentovat 3 posily na manažerských postech. Šéfem divize F1 Esports se stává Daniel Krejdl z České republiky, zkušený pořadatel esportových soutěží s výbornými organizačními a vyjednávacími schopnostmi. K dispozici mu budou manažeři s bohatými zkušenostmi ze scény F1 Esports – Lars Buttermann z Německa a Alberto Barros ze Španělska. Oba spolu v minulosti úspěšně spolupracovali a dohromady tvoří skvěle sehrané manažerské duo. Lars zahájil své působení v roce 2022 a zaznamenal mnoho úspěchů v týmech, v nichž pracoval. Alberto je aktivní od roku 2020 a osvědčil se mimo jiné jako majitel týmu CBR eSports. Zaměřuje se na vyhledávání talentovaných jezdců, objevil například i Jana Haladeje.

Tomáš Enge SIM Racing se postupně rozrůstá a dostává se do pozice, kdy si může vybírat nejlepší osobnosti z řad jezdců, manažerů i inženýrů. Také v budoucnu se chystá nabírat nové posily a rozšiřovat své aktivity nejen na poli F1 Esports. V této souvislosti dochází ke změně, která umožní lepší identifikaci členů týmu ze strany fanoušků i soupeřů. Nově budou soutěžící používat týmovou zkratku před svým jménem, jak bývá v simracingové komunitě zvykem. Například Jan Haladej bude vystupovat pod označením [TES] Jan Haladej.

ZPĚT